Home & Cook Blog> Krása a zdravie> Ako si pomocou kulmy, žehličky na vlasy alebo fénu vytvoriť na hlave dokonalé vlny
9.1.2023

Ako si pomocou kulmy, žehličky na vlasy alebo fénu vytvoriť na hlave dokonalé vlny

Vlnité vlasy robia každú ženu príťažlivou. Nemusíte chodiť k profesionálom, aby ste mali účes, ktorý každého oslní. Ako na to? Poradíme vám!

Vlny, kučery. Nech už im dáte akékoľvek meno, budú vždy očarujúce. Najčastejšie ich vytvárame kulmou, ale rovnako dobrú a niekedy aj lepšiu službu vám urobí aj žehlička na vlasy alebo klasický fén. Ako to urobiť, aby celý „proces“ netrval príliš dlho a efekt bol skvelý?

Kulma vždy po ruke

Rozdeľte si vlasy na pramene podľa toho, či chcete mať kučery redšie alebo objemnejšie. Zviažte ich spolu gumičkou a na vrchu ich upevnite sponou. Odoberte pramene jeden po druhom a natočte ich na kulmu od hlavy ku končekom, pričom nechajte teplo zapnuté asi desať sekúnd. Nie viac, aby ste nepoškodili vlasy. Niekoľko sekúnd na vytvorenie vĺn je úplne postačujúcich. Ak chcete mať dokonalé, neprerušované kučery, natočte si vlasy smerom von, pretože tým získate veľký objem. Po natočení podržte jednotlivé pramene chvíľu v ruke, aby dobre držali tvar.

TIP

Nie ste celkom manuálny typ a nedokážete si vytvoriť účes v štýle časopisu pomocou klasickej kulmy? Prezradíme vám tajomstvo. Celebrity majú pomocníkov – a nemyslíme tým osobného vizážistu, ani hviezdy nemajú na každom kroku za chrbtom kozmetický tím. Medzi týchto pomocníkov patrí kulma, ktorá natočí viac prameňov naraz – tá je ideálnou voľbou pre tých z vás, ktorí by trpezlivosť nepovažovali za svoju silnú stránku. Pre tých, ktorým sa podarí popáliť si prst a obe uši a vlny nie sú nikde, je ideálnou voľbou kulma, ktorá doslova urobí kučery sama. Sama natočí prameň, odmeria optimálny čas zahrievania vlasov a dokonalý účes je čoskoro na svete – a to bez námahy a bez nehôd.

Potom účes zafixujte lakom na vlasy alebo tmelom na vlasy a nešetrite týmito prípravkami, aby ste sa mohli z účesu tešiť čo najdlhšie. Vlasy si neupravujte len zhora, ale nakloňte sa a upravte si ich aj zdola. Ak chcete svoj účes ešte viac zdokonaliť, na trhu sú aj produkty na zväčšenie objemu.

Žehlička na vlasy pre prírodné vlny

Žehlička na vlasy nie je určená len na narovnávanie vlasov, hoci sa na tento účel používa asi najčastejšie. Môžete s ním však tiež rýchlo a jednoducho vytvoriť veľmi prirodzene vyzerajúce vlny. Táto informácia určite poteší najmä ženy, ktoré nemajú rady princeznovské kučery, ale uprednostňujú uvoľnenejší, ale upravený vzhľad. Existujú už kulmy špeciálne navrhnuté na tento účel. Napríklad táto kulma je šetrná aj k vlasom – doštičky žehličky sú napustené keratínom a arganovým olejom, takže vaše vlasy zaujmú nielen dokonalým účesom, ale aj zdravým vzhľadom. Ako teda používať žehličku na vlasy na vytvorenie dokonalých kučier?

Postup: Zahrejte tenkú žehličku na 150 až 190 stupňov. Pri jemnejších vlasoch použite menej, pri hustých viac. Nezabudnite používať prípravok, ktorý chráni vlasy pred nadmerným teplom. Rozdeľte vlasy do prameňov. Približne v polovici prameňa stlačte žehličku a stočte ju. Potom pomaly pohybujte žehličkou smerom nadol.

Vlny v afro štýle

Afro štýl je veľmi módny. Prečo? Pretože malé vlny vyzerajú hravo, ležérne a zároveň elegantne. Pôsobia dojmom nezbednosti, ale zároveň sú veľmi ženské. A je pripravený za pár minút.

Fén pre plážové vlny

Ležérne plážové vlny sa nehodia len do letného obdobia, vzhľad bezstarostnej ženy, ktorá miluje život, slnko a vodu, si môžete dopriať aj v decembri. Predstavte si surferku, vlasy má vďaka vetru a moru ľahko vlnité, presne tak vyzerajú plážové vlny. Nemusíte k Jadranu, aby ste ju napodobnili, stačí vytiahnuť zo šuplíka fén.

TIP

Existuje fén s difuzérom na definíciu vĺn. Vďaka tomuto fénu budú vaše vlny perfektné, upravené a presne tam, kde ich chcete mať.

Najskôr si umyte vlasy, vlhká hlava najviac prispeje k úžasnému výsledku. Po umytí vlasy trochu rozčešte, vytlačte prebytočnú vodu uterákom a potom ich poriadne upravte, najlepšie stylingovým prípravkom. Nestačí prípravok nastriekať, musíte ho dôkladne votrieť do vlasov. Začnite si vlasy fénovať a zároveň ich stláčajte rukami, aby ste vytvorili požadovaný tvar. Výsledkom budú jemne zvlnené vlasy, ktoré vyzerajú, akoby ste práve strávili leto pri mori.

Najnovšie články


Kategória

Produkty

Kulma na vlasy Rowenta Premium Care So Curls CF3730F0
Kulma na vlasy Rowenta Premium Care So Curls CF3730F0
119.9 EUR
Kulma na vlasy Rowenta Waves Addict CF4710F0
Kulma na vlasy Rowenta Waves Addict CF4710F0
67.9 EUR
Fén na vlasy Rowenta Ultimate Experience Scalp Care CV9240F1
Fén na vlasy Rowenta Ultimate Experience Scalp Care CV9240F1
118.9 EUR

Súvisiace kategórie e-shopu


Ďalšie články

Ranné rituály: bez čoho sa nezaobídete, aby ste naštartovali svoj deň

Ranné rituály: bez čoho sa nezaobídete, aby ste naštartovali svoj deň

Do každého nového dňa musíte ideálne vykročiť, ako sa hovorí, pravou nohou. Aby sa to podarilo, musia „klapnúť“ všetky ranné rituály. Pre mnohých sa deň správne začína zautomatizovanými činnosťami, bez ktorých si vstávanie a rána už ani nedokážeme predstaviť. Aké sú tie najčastejšie? Káva, raňajky, čistenie zubov a ďalšie. Ranné rituály samy o sebe zefektívňujú a urýchľujú. Prinášame niekoľko praktických tipov, ako ráno pri vašich rituáloch ušetriť ešte viac času.

Prečítať celý článok