Home & Cook Blog> Krása a zdravie> Ako na hĺbkovú regeneráciu vlasov na jar
25.3.2024

Ako na hĺbkovú regeneráciu vlasov na jar

Jarné hĺbkové čistenie vlasov je základ

Jar je spojená s regeneráciou, ktorú sa snažte s príchodom tohto ročného obdobia dopriať aj svojim vlasom. Po zime totiž vaše kadere potrebujú extra starostlivosť, pretože sa na nich mrazivé počasie, vietor, suchý vzduch a prudké teplotné prechody nepriaznivo podpísali. Vlasy sú po zimnom období suché, viac sa štiepia a lámu a rovnako stratili svoj pôvodný lesk a vitalitu.

Po náročnom zimnom počasí je preto na mieste hĺbková regenerácia vlasov, ktorú prepojte aj s hĺbkovým čistením vlasov. Pomocou správnych postupov, prípravkov a produktov svoje vlasy zacelíte od korienkov po končeky, dokonale ich vyživíte, obmedzíte ich vypadávanie a podporíte ich rast. Vďaka hĺbkovému čisteniu svoje vlasy po zime tiež zbavíte zvyškov stylingových prípravkov a škodlivých látok, ktoré ich obaľujú a zaťažujú. Ako teda pri jarnej regenerácii vlasov postupovať?

Pred vlasovou regeneráciou si nechajte zastrihnúť končeky

Po zimnom období môžu byť vaše vlasy výraznejšie vysušené a mať sklon k lámaniu a štiepeniu. Skôr než sa pustíte do samotnej vlasovej regenerácie, nechajte si s príchodom jari zastrihnúť končeky. A to o jeden až dva centimetre. Vaše vlasy budú razom v lepšej kondícii a predídete zároveň ich ďalšiemu štiepeniu. V tomto prípade sa radšej zverte do rúk profesionála.

Pustite sa do hĺbkového čistenia vlasov

V ďalšom kroku sa doma dajte do hĺbkového čistenia svojich vlasov, a to s použitím správnych prípravkov. V prvom rade siahnite po hĺbkovo čistiacom zásaditom šampóne, ktorý vaše kadere hĺbkovo umyje a zbaví ich zvyškov stylingových prípravkov. Dostatočné množstvo tohto šampónu naneste na svoje mokré vlasy, kadere aj pokožku hlavy si s ním dôkladne umyte a následne všetko opláchnite vlažnou vodou. Tento postup opakujte ešte raz.

Po hĺbkovo čistiacom šampóne môžete v ďalšom kroku použiť aj špeciálny odstraňovač silikónov a minerálov, ktorý vaše vlasy hĺbkovo vyčistí a odstráni z nich silikóny a škodlivé minerály. Tento špeciálny odstraňovač silikónov a minerálov naneste do vlhkých vlasov, ktoré dokonale premasírujte. Na záver svojej kadere starostlivo opláchnite vlažnou vodou.

Na rade je hĺbková regenerácia vlasov

Po hĺbkovom čistení vlasov doma pomocou špeciálneho šampónu a odstraňovača silikónov a minerálov sa následne pustite do ich hĺbkovej regenerácie. Na vlasy naneste naozaj účinnú regeneračnú masku, ktorá vaše kadere vyplní a obnoví ich vnútornú štruktúru. Dôležité je, aby táto maska ​​vaše vlasy nielen regenerovala, ale aj vyživila, hydratovala, dodala im žiarivý lesk a zároveň ich nezaťažovala.

Ako regeneračnú masku pri jarnej hĺbkovej regenerácii vlasov použiť? Vlasovú masku votrite primerane do vlhkých kaderí, a to od polovice dĺžok až ku končekom. Masku vo vlasoch dôkladne prečešte, ale vyhnite sa kontaktu s pokožkou hlavy. Regeneračnú masku nechajte 10 minút pôsobiť a potom ju dôkladne opláchnite.

Vlasy vysušte a zároveň urobte masáž hlavy

V ďalšom kroku siahnite po féne Rowenta Scalp Care Ultimate Experience, na ktorý nasaďte nadstavec v tvare difuzéra Active Scalp Revitalizer, ktorý pri vysúšaní vďaka mäkkým pohyblivým výstupkom vibruje. Nielen, že si tak svoje vlasy dokonale vysušíte, ale súčasne urobíte masáž hlavy, prekrvíte pokožku a podporíte tak rast vlasov. Keď navyše použijete sérum na rast vlasov, efekt tohto šikovného prístroja ešte znásobíte.

Fén Rowenta Scalp Care Ultimate Experience spoločne s nástavcom Active Scalp Revitalizer zaistí, že vaše vlasy budú po vysušení objemnejšie a plnšie. A to vďaka jemným vibráciám tohto nástavca, ktoré vaše vlasy pozdvihnú už pri korienkoch.

Bezprostredne po vysušení vlasov a masáži pokožky hlavy môžete do vlasových končekov jemne votrieť aj niekoľko kvapiek vlasového oleja. Tento prípravok končeky zacelí, dodá im lepšiu štruktúru a ochráni ich pred prípadným vysušovaním.

Na záver si doprajte nadýchaný účes

Hĺbkovú regeneráciu vlasov zakončite záverečným lookom, a to v podobe nadýchaného účesu. Ak ste si kadere vysušili na 80 percent, na ich záverečný styling použite rotačnú kefu Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience, pomocou ktorej si svoje vlasy na záver dofúkate, dotvarujete alebo dotočíte. Výhodou tejto rotačnej kefy je technológia Careful Heat, ktorá udržuje teplotu prúdu vzduchu pod 80 stupňov Celzia. Vaše vlasy tak zostanú zdravé a chránené.

Ako používať rotačnú kefu Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience? Vlasy si rozdeľte na niekoľko častí a s pomocou rotačnej kefy naberajte postupne jednotlivé pramene tak, aby sa presušili a váš výsledný účes pôsobil nadýchane. Neustály a výkonný prúd vzduchu a rýchla rotácia 50-milimetrového nástavca Care Styling vytvorí vo vašich vlasoch úchvatný objem, za ktorým sa budú všetci otáčať.

Prostredníctvom hĺbkového čistenia aj hĺbkovej regenerácie vrátite svoje vlasy na jar späť do kondície. Jar je obdobím zrodenia, a to aj pre vaše kadere. Dostanú tak znova možnosť zažiariť a byť korunou vašej krásy.

Najnovšie články


Kategória

Produkty


Súvisiace kategórie e-shopu


Ďalšie články

Ranné rituály: bez čoho sa nezaobídete, aby ste naštartovali svoj deň

Ranné rituály: bez čoho sa nezaobídete, aby ste naštartovali svoj deň

Do každého nového dňa musíte ideálne vykročiť, ako sa hovorí, pravou nohou. Aby sa to podarilo, musia „klapnúť“ všetky ranné rituály. Pre mnohých sa deň správne začína zautomatizovanými činnosťami, bez ktorých si vstávanie a rána už ani nedokážeme predstaviť. Aké sú tie najčastejšie? Káva, raňajky, čistenie zubov a ďalšie. Ranné rituály samy o sebe zefektívňujú a urýchľujú. Prinášame niekoľko praktických tipov, ako ráno pri vašich rituáloch ušetriť ešte viac času.

Prečítať celý článok