Home & Cook Blog> Starostlivosť o domácnosť> Ako vysávať a vytierať zároveň
15.1.2024

Ako vysávať a vytierať zároveň

Prečo vysávať a vytierať zároveň? Prinesie vám to hneď niekoľko benefitov

Nestrácajte upratovaním podláh viac času, než je naozaj nutné. Vďaka moderným riešeniam už môžete vysávať a zároveň vytierať jedným ťahom. S prístrojom, ktorý ponúka práve túto kombináciu, skrátite upratovanie svojho domu či bytu až na polovicu pôvodného času. Dôkladne vytrieť tvrdé podlahy a perfektne povysávať koberce tak zvládnete naraz, a to vďaka vysávaču, ktorý vie vysávať a vytierať zároveň.

Tieto prístroje si navyše môžete zaobstarať v praktickej bezdrôtovej verzii, vďaka ktorej sa ľahko dostanete naozaj do všetkých kútov svojho domova. Vysávače s vytieraním sú tak zárukou všestranného upratovania, ktoré zvládnete efektívne a s maximálnym pohodlím.

Ako vysávače s vytieraním fungujú a aké povrchy s nimi čistiť

Vysávačov s vytieraním si môžete zaobstarať hneď niekoľko typov, ktoré fungujú mierne odlišným spôsobom.

Najuniverzálnejší je tyčový vysávač s vytieraním, s ktorým upracete nielen podlahy, ale aj automobil, pavučiny pod stropom a pod. Napríklad tyčový vysávač s vytieraním s automatickou detekciou povrchov Rowenta X-Force Flex, ktorý vďaka inteligentnej technológii prispôsobí svoj výkon a rýchlosť sania danému typu podlahy a dokáže sám detekovať aj mieru znečistenia. Tyčové vysávače Rowenta X-Force Flex sú na trhu veľmi obľúbené a vyberať môžete hneď z niekoľkých modelov, ktoré ponúkajú nielen vysávanie a vytieranie v jednom kroku, ale aj množstvo iných šikovných funkcií pre jednoduché upratovanie celej domácnosti.

Ďalším typom tyčového vysávača s vytieraním, ktorý si nebudete môcť vynachváliť, je Rowenta X-Combo Allergy. Tento ultraľahký bezdrôtový tyčový vysávač s elektronicky ovládaným mopom je určený pre tvrdé podlahy a spája účinné vysávanie a aktívne vytieranie dvoma rotačnými mopmi. S Rowenta X-Combo Allergy pritom môžete tvrdé podlahy iba vysávať, iba vytierať alebo aj vysávať a vytierať súčasne, vďaka čomu skrátite dobu svojho každodenného upratovania až o polovicu.

Ako vysávač s vytieraním skvele fungujú aj robotické vysávače s elektronickým mopom Rowenta X-Plorer, ktoré vám zaistia automatické upratovanie celého domova. Tieto inteligentné prístroje vysávajú, perfektne čistia rohy a okraje a môžu sa tiež pochváliť elektronickým mopom Smart Aqua na vytieranie povrchov. Vytieranie a vysávanie v tomto prípade môže prebiehať úplne automaticky, a to pomocou špeciálneho nastavenia v mobilnej aplikácii. Robotické vysávače Rowenta X-Plorer navyše pri vytieraní rozpoznajú koberce a automaticky zastavia prietok vody, prípadne im na koberci môžete nastaviť zónu bez vytierania

Ďalším typom vysávača s vytieraním je parný čistič a vysávač 2v1 Rowenta Clean & Steam Multi, ktorý predstavuje kombináciu výkonného bezvreckového vysávača a parného mopu. Vďaka sile pary nie je nutné používať čističe a dezinfekcia parou patrí medzi najefektívnejšie spôsoby upratovania. Vďaka odnímateľnej parnej jednotke môžete vyčistiť akýkoľvek povrch v domácnosti – škáry v kúpeľni, odmastiť rúru. Prístroj má v balení veľa nástavcov napríklad na umývanie okien.

Na aké povrchy môžete vysávač s vytieraním použiť? Hodí sa prakticky na všetky povrchy. A to na koberce, dlažbu, parkety či linoleum. Tyčové vysávače s integrovaným ručným vysávačom môžete použiť aj na upratovanie po svojich domácich maznáčikoch, upratovanie nábytku, sedačiek alebo napríklad v aute.

Tipy, ako používať vysávač s vytieraním

Používat vysavač, který vysává a vytírá zároveň, je velmi snadná záležitost. Do nádobky na vodu nalejte čistou studenou vodu bez jakýchkoliv čisticích prostředků, zvolte konkrétní režim úklidu (vysávání, vytírání nebo jejich kombinaci) a pusťte se do práce. Po dokončeném úklidu z nádobky vylijte zbylou vodu a vypláchněte ji. Poté vysypte také nádobu na prach.

Vysavač s vytíráním ocení nejen alergici či rodiny s malými dětmi

Vysávač s vytieraním je praktickým prístrojom, ktorý ocení každý. Pochvaľovať si ho budú najmä ľudia, ktorí dbajú na časté a pravidelné upratovanie. Obľúbia si ho aj alergici alebo rodiny s deťmi v batoľacom veku, pre ktoré je čistý domov (a zvlášť čisté podlahy) nutnosťou. Vysávač, ktorý vysáva a vytiera zároveň, oceníte aj vtedy, ak doma robíte naozaj veľké upratovanie. A to napríklad v predvianočnom čase alebo pred Veľkou nocou.

Vysávač, ktorý vysáva a vytiera zároveň: Akú má životnosť?

Prístroje značky Rowenta, ktoré vedia vysávať a vytierať zároveň, sú vyrobené z odolných, masívnych materiálov a svojou vysokou kvalitou i nadčasovým dizajnom sú určené na dlhú životnosť. Výhod vysávača s vytieraním si tak môžete užívať dlhé roky. Okrem klasickej záruky navyše dáva značka Rowenta svojim zákazníkom záväzok opraviteľnosti po dobu pätnástich rokov.

Vysávať a vytierať zároveň pomocou vysávača je veľkým benefitom, ktorý doma ocenia rodiny aj jednotlivci. Keďže vysávače s vysávaním a vytieraním zvládnu všetky povrchy, sú zárukou všestranného upratovania, s ktorým budete plne spokojní. Navyše kombinácia vysávania a vytierania šetrí čas, a tak zvládnete upratať svoj domov pokojne za polovicu pôvodného času. Nakoniec, presvedčte sa sami.

Najnovšie články


Kategória

Produkty


Súvisiace kategórie e-shopu


Ďalšie články

Robot, ktorý upratá aj rohy? Rowenta X-Plorer S220 a S240 AI

Robot, ktorý upratá aj rohy? Rowenta X-Plorer S220 a S240 AI

Novinka na poli robotických vysávačov od značky Rowenta vám svojimi funkciami vyrazí dych! Revolučný tvar písmena D zaisťuje 100% kvalitu upratovania aj v rohoch a okolo stien a vibračný mop odstráni z podláh aj odolné nečistoty. Vďaka unikátnemu navigačnému systému so sadou kamier 3D Vision sa robot bezpečne vyhne aj malým prekážkam a vy už tak pred spustením vysávača nebudete musieť nič upratovať a zbierať z podlahy.

Prečítať celý článok