Home & Cook Blog> Krása a zdravie> Ako vybrať žehličku na vlasy
20.8.2024

Ako vybrať žehličku na vlasy

Pripravili sme pre vás konzistentný a zrozumiteľný návod, ako vybrať tú správnu žehličku pre vaše vlasy. Tiež vám dáme niekoľko tipov na to, aké parametre pri výbere zohľadniť a ako následne žehličku na vlasy používať.

Vyberáme žehličku na vlnité vlasy, dlhé rovné vlasy aj na krátke vlasy

Chcete si zaobstarať žehličku na vlasy, s ktorou budete stopercentne spokojná? V tom prípade vezmite do úvahy svoj typ vlasov a tiež typ účesu, ktorý chcete so žehličkou na vlasy vytvoriť. Vybavte sa nielen žehličkou na vyrovnávanie krátkych či dlhých vlasov, skúste sa poobzerať aj po žehličke na tvorenie vlnitých vlasov. Zaobstarať si však môžete aj prístroj, ktorý zvládne všetko.

Spokojná budete obzvlášť so žehličkami na vlasy od značky Rowenta, ktoré sú špecializované na rovné dlhé či krátke vlasy. Žehličky Rowenta predchádzajú krepateniu a vykúzlia rovné vlasy, ktoré sú lesklé a úchvatné. Zaoblené okraje žehličiek na vlasy od Rowenty sú taktiež perfektné na rýchle a ľahké natáčanie polodlhých a dlhých vlasov, z ktorých vytvoríte úchvatné lokne alebo vlny.

Špecialistom na absolútne rovné vlasy, kučery a vlny je najmä Rowenta Inimitable SF8230F0. S využitím tejto žehličky na vlasy dosiahnete profesionálne výsledky a odhalíte dokonalú krásu svojich krátkych, polodlhých aj dlhých vlasov. Táto žehlička kombinuje hladkú keramickú žehliacu plochu s odnímateľnou kefkou, pomocou ktorých jedným ťahom získate dokonale rovné vlasy pri zachovaní 100% keratínu. Kefa navádza vlasy od korienkov ku končekom cez 3D pohyblivé dosky, v ktorých dochádza k nepretržitému kontaktu a ktoré majú rovnomernú regulovanú teplotu. Technológia poskytuje maximálnu distribúciu tepla pre rovnomerné výsledky. Nie je preto nutné prejsť prameň vlasov niekoľkokrát za sebou, plne dostačujúce je to iba raz.

Následne stačí túto kefu odňať a žehličku na vlasy Rowenta Inimitable SF8230F0 pretvoríte behom chvíľky na kulmu. Tvar tejto žehličky je totiž navrhnutý aj tak, aby z vašich vlasov vytvoril prirodzené vlny aj úchvatné lokne.

Základné parametre: Akú vybrať žehličku na vlasy?

Ak si kladiete otázku, akú vybrať žehličku na vlasy, aby ste s ňou bola naplno spokojná, vezmite do úvahy niekoľko základných parametrov. Na čo konkrétne sa oplatí zamerať?

  1. Materiál žehličky na vlasy

Povrch žehliacej plochy patrí k najdôležitejším parametrom, ktoré by ste mali pri výbere žehličky zvážiť. Zaobstarať si môžete žehličku na vlasy so žehliacou plochou z kovu, teflónu, titánu, turmalínu, keramiky alebo kombinácie vyššie uvedených materiálov.

Naozajstnú kvalitu zaručujú žehličky na vlasy od Rowenty, ktorých titánové dosky majú keramický poťah napustený turmalínom. Táto kombinácia zaisťuje rovnomerný ohrev žehliacej plochy, ktorá je voči vlasom šetrná, zmierňuje ich elektrizovanie, dodáva vlasom lesk a zaisťuje tie najlepšie výsledky.

2. Veľkosť žehliacej plochy

Ako ďalej vybrať žehličku na vlasy? S ohľadom na veľkosť žehliacej plochy. Máte v zásade dve možnosti. Rozhodnúť sa môžete pre žehličku s úzkymi ramenami a úzkou žehliacou plochou. V druhom prípade si môžete zaobstarať žehličku so širokými ramenami a veľkou žehliacou plochou.

Žehlička s úzkymi ramenami okolo 25 milimetrov je univerzálna – využijete ju pre všetky typy aj dĺžky vlasov a zároveň aj na vyrovnávanie vlasov alebo vytváranie lokien či vĺn. Naopak žehlička so širokými ramenami je určená skôr na vyrovnávanie dlhších, hustých, vlnitých, kučeravých či nepoddajných vlasov.

Špecialistom na kučeravé, husté a nepoddajné vlasy je aj žehlička na vlasy Rowenta Inimitable SF8230F0, ktorá okrem 3D pohyblivých dosiek s vysoko kvalitným minerálnym povrchom zaisťujúcich výnimočnú klzkosť zahŕňa aj vyhladzujúcu kefu. Táto špeciálna vyhladzujúca kefa napodobňuje pohyb kaderníka pre bezkonkurenčnú efektivitu žehlenia. Kefa navádza vlasy od korienkov ku končekom cez 3D pohyblivé dosky. Týmto spôsobom dokonale vyžehlíte aj kučeravé vlasy, a to bez zničenia.

  1. 3. Žehlička na vlasy s reguláciou teploty

Ak túžite po vyžehlených vlasoch alebo po lokniach či vlnách bez poškodenia, kúpte si žehličku na vlasy s nastaviteľnou teplotou. Žehličku na vlasy teplotne nastavte tak, aby zaistila perfektné výsledky a zároveň vaše kadere nepoškodila. Svoje kadere pritom žehlite pri menej ako 180 stupňov Celzia. Teplota žehličky na vlasy vyššia ako 180 stupňov Celzia totiž spôsobuje poškodenie vlasov.

Žehličky na vlasy značky Rowenta, ktoré disponujú niekoľkými možnosťami teplotného nastavenia, efektívne pracujú už od teploty 120 stupňov Celzia vyššie. Stačí ich tak nastaviť na teplotu nižšiu ako 180 stupňov Celzia a jedným ťahom budete mať vlasy perfektne vyžehlené a to bez poškodenia.

U bežných žehličiek teplota pri žehlení kolíše, a výsledok nie je rovnomerný. Pramene je nutné prejsť niekoľkokrát. Rovnomerne regulovanú teplotu však ponúka žehlička na vlasy Rowenta Inimitable SF8230F0, ktorá je špecialistom na dokonalé žehlenie jedným ťahom. 3D pohyblivé žehliace dosky tohto prístroja sú vyrobené z vysoko kvalitného minerálneho povrchu, ktorý zaisťuje výnimočnú klzkosť a nepretržitý kontakt s vlasom. Rowenta Inimitable SF8230F0 vaše vlasy dokonale vyžehlí bez lámania a ťahania vlasov so 100% zachovaním keratínu. Táto žehlička vlasov od Rowenty ponúka novú technológiu žehlenia vlasov, ktorá zaručuje, že sa už nebudete musieť obávať, že by ste si žehlením zničili vlasy.

4. Doba nahriatia žehličky na vlasy

Pri výbere žehličky na vlasy by vás nemala zaujímať iba možnosť nastavenia teploty žehličky. Veľmi významným parametrom je tiež doba nahriatia. Menej výkonné žehličky sa nahrievajú niekoľko minút, výkonné žehličky sú pripravené na použitie už za niekoľko desiatok sekúnd.

Žehličky na vlasy značky Rowenta disponujú bleskurýchlym nahriatím. Niektoré z nich (napríklad žehličku vlasov Rowenta Inimitable SF8230F0) môžete od zapnutia a nastavenia teploty použiť už o 25 sekúnd.

5. Dĺžka kábla

Aby sa vám žehlička na vlasy pohodlne používala a dostala ste sa s ňou tam, kam potrebujete, veľmi záleží aj na dĺžke jej kábla. V každej kúpeľni je vzdialenosť medzi elektrickou zásuvkou a veľkým kúpeľňovým zrkadlom iná. Rozhodnite sa preto pre žehličku na vlasy s dostatočne dlhým káblom, ktorého dĺžka by sa mala pohybovať ideálne okolo 2 metrov.

Okrem dĺžky kábla je veľkou výhodou aj otočný kábel na konci žehličky. Vďaka tejto vlastnosti sa vám bude so žehličkou na vlasy lepšie manipulovať. A to zvlášť v prípadoch, keď si s jej pomocou budete vytvárať vlny alebo kučery.

6. Bezpečnosť: Automatické vypnutie žehličky na vlasy

Ženám sa často stáva, že v kúpeľni použijú žehličku na vlasy a za pár desiatok minút, keď idú do práce, si nedokážu spomenúť, či ju vypli zo siete. Tomuto problému sa dá ale múdro predísť. Ako teda vybrať žehličku na vlasy, aby bolo jej používanie skutočne bezpečné? Vyberte si taký model, ktorý disponuje automatickým vypnutím. Napríklad niektoré modely žehličiek na vlasy Rowenta sa automaticky vypnú po 45 minútach od zapnutia.

Tipy, ako používať žehličku na vlasy, aby nepoškodila kadere

Zaujíma vás, ako používať žehličku na krátke vlasy aj na dlhé vlasy, aby ste tepelným stylingom nespôsobili ich poškodenie? Držte sa pravidla, ktoré hovorí, že by ste nikdy nemali žehliť mokré alebo vlhké vlasy. Žehlite vždy absolútne suché vlasy, ktoré pred tepelnou úpravou starostlivo rozčešte. Ak máte ale žehličku na vlasy typu „Wet & Dry“ od Rowenty, môžete s ňou upravovať ako suché, tak vlhké vlasy.

Aby ste predišli poškodeniu vlasov, naneste pred žehlením na svoje kadere ochrannú kozmetiku, ktorá chráni vlasy pred nadmerným teplom. Myslite tiež na to, že by vaše kadere mali byť pred tepelnou úpravou bez laku či tužidla na vlasy.

Ako ďalej používať žehličku na vlasy, aby nepoškodila vaše kadere? Pramene svojich vlasov žehlite od hlavy až ku končekom alebo natáčajte pomocou žehličky na vlasy, ktorá je nastavená maximálne na 180 stupňov Celzia. Ako už sme uviedli vyššie, pokiaľ si svoje kadere budete upravovať žehličkou na vlasy pri teplote nižšej ako 180 stupňov Celzia, predídete ich poškodeniu.

Svoje vlasy si pritom upravujte vo vopred stanovenej postupnosti. Najprv začnite spodnými vlasmi. Pracujte odzadu, presuňte sa na strany a potom vlasový styling pomocou žehličky zakončite na prednej strane.

Žehlička na vlasy – teplota: Odporúčaný teplotný rozsah podľa typu vlasov

✔ Jemné, krehké alebo poškodené vlasy: 80 až 150 stupňov Celzia

✔ Bežné, jemné alebo mäkké vlasy: 150 až 170 stupňov Celzia

✔ Kučeravé, vlnité alebo veľmi kučeravé vlasy: 170 až 180 stupňov Celzia

Správna starostlivosť je základ: Ako vyčistiť žehličku na vlasy?

Aby vám žehlička na vlasy k vašej spokojnosti dlho slúžila, je dôležité sa o ňu aj pravidelne starať. Ako teda vyčistiť žehličku na vlasy? Jej žehliace plochy pravidelne utierajte mäkkou a čistou handričkou, ktorú ste ľahko navlhčili v čistej vode. Ďalšou mäkkou handričkou žehliacej plochy žehličky utrite do sucha. Na čistenie žehličky na vlasy nikdy nepoužívajte hrubé handričky či abrazívne čistiace prostriedky.

Správny výber žehličky na vlasy je úplne zásadnou záležitosťou. Pokiaľ tento prístroj vyberiete naozaj starostlivo a sama sebe na mieru, budete s výsledkami veľmi spokojná. Správne vybraná žehlička na vlasy totiž nielen perfektne žehlí alebo vytvára nádherné vlny či kučery. Zároveň ide o prístroj, ktorý vaše vlasy tepelným stylingom nepoškodí a stále zachová ich pôvodnú krásu a kvalitu.

Najnovšie články


Kategória

Produkty


Súvisiace kategórie e-shopu


Ďalšie články